Ανακοίνωση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (COVID – 19)

Ενημέρωση 18/03/2020

Αγαπητοί συνεργάτες,

Στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης που φέρουμε όλοι μας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (COVID – 19), οι εταιρείες μας, «ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΕ» & «ΝΕΣΤΩΡ ΑΕ» ενημερώνουν ότι βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΔΥ) σε σχέση με θέματα που αφορούν τη λήψη όλων των σχετικών οδηγιών για τη γενική προληπτική λειτουργία των επιχειρήσεων.

Με απόλυτο σεβασμό προς τους εργαζομένους μας, τις οικογένειές τους, τους πελάτες και συνεργάτες, καθώς επίσης και τον γενικότερο πληθυσμό, ενημερώνουμε τα παρακάτω:

1. Το ωράριο λειτουργίας των γραφείων μας, καθώς επίσης και του Υποκαταστήματος/Logistic Center στην Ελευσίνα (Αφών Κυπραίου 89), αλλάζει και θα είναι μειωμένο από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, Δευτέρα με Παρασκευή. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.

2. Όσοι από τους εργαζόμενους δεν είναι απαραίτητο να εργαστούν για την εξυπηρέτηση της αγοράς, καθώς και όσοι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απομακρυσμένα, παραμένουν στις οικίες τους. Το τμήμα πωλήσεων δε θα πραγματοποιεί επισκέψεις στους χώρους των πελατών αλλά θα είναι στη διάθεση τους κάθε στιγμή, μέσω τηλεφώνου και email από τις οικίες τους.

3. Οι εγκαταστάσεις μας, καθώς και τα φορτηγά, απολυμαίνονται τακτικά ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων, όσων αφορά τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους και τον εξοπλισμό τους με αντισηπτικό διάλυμα, μάσκες και γάντια μία χρήσης.

4. Οι οδηγοί και οι μεταφορείς μας εφαρμόζουν τις προληπτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά την παράδοση των προϊόντων και οι καμπίνες των φορτηγών έχουν αντισηπτικό διάλυμα, μάσκες και γάντια μίας χρήσης. Παρακαλούμε για ανάλογα μέτρα ασφαλείας από του οδηγούς των εταιρειών που έχουν επιλέξει την ιδιοφόρτωση από τους χώρους μας.

5. Τα επισκέψιμα τμήματα των οινοποιείων θα παραμείνουν κλειστά και δε θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες, ενώ ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα group.

Βιώνουμε ήδη τις συνέπειες της πανδημίας η οποία έφτασε και στη χώρα μας και έχει πλήξει όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως, πόσο μάλλον τους ασχολούμενους στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού και του οινεμπορίου.

Έχοντας ως ύψιστα αγαθά την ζωή και την υγεία των συνανθρώπων μας, ας μην ξεχνάμε την ανάγκη διατήρησης της ανθρωπιάς, της ψυχικής και νοητικής ισορροπίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών, πάντα με την καθοδήγηση των αρμοδίων αρχών και την ατομική υπευθυνότητα όλων μας για να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση.

Με εκτίμηση,
Λαφαζάνης Σπύρος