ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το οινοποιείο του Νέστορα αποτελεί το πλέον κατάλληλο προορισμό για οινοτουρισμό στην Μεσσηνία. Μπορούμε να σας υποδεχτούμε στο οινοποιείο μας και να απολαύσετε μια όμορφη ξενάγηση στους εκπληκτικούς χώρους του, να δοκιμάσετέ τα υπέροχα κρασιά μας και να ταξιδέψετε μαζί μας στο παρελθόν, ανακαλύπτοντας την ιστορία του μεσσηνιακού αμπελώνα, με την οποία είμαστε άρρηκτά συνδεδεμένοι. Το οινοποιείο μας είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες όλο τον χρόνο, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 9:00 έως τις 16:00. Για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας ή για Σαββατοκύριακο, το οινοποιείο δέχεται επισκέψεις κατόπιν συνενόησης, στο visit@nestorwines.gr

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το οινοποιείο βρίσκεται σε μία από τις πιο εύφορες περιοχές της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, στον Πύργο Τριφυλίας και περιβάλλεται από αμπελώνες και ελαιώνες, βόρεια του κόλπου του Ναβαρίνου και μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αρχαίο ανάκτορο του βασιλιά Νέστορα. Η περιοχή αυτή είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας, στην καρδιά της Μεσσηνιακής γης, όπου η καλλιέργεια της αμπέλου και η παραγωγή κρασιού, πραγματοποιούνται, όπως απέδειξε η αρχαιολογική έρευνα, για περισσότερα από 3.000 χρόνια. Σε απόσταση 275 χιλιομέτρων από την Αθήνα, βρίσκεται η Πύλος μια όμορφη γραφική Κωμόπολη. Βασιλιάς της Πύλου στα ομηρικά χρόνια ήταν ο Νέστορας, εκεί βρίσκεται και το Μυκηναϊκό Ανάκτορο του, στο λόφο του Άνω Εγκλιανού. Το Νιόκαστρο χτίστηκε από τους Οθωμανούς το 1573 και εντός του κάστρου λειτουργεί μουσείο. Στην κεντρική πλατεία της Πύλου δεσπόζει το μνημείο των τριών Ναυάρχων της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, από τους οποίους πήρε και το όνομα της. Θέα του Κόλπου του Ναβαρίνου μπορείτε να απολαύσετε και από το οινοποιείο μας. Από το Παλαιόκαστρο μπορεί να θαυμάσει κανείς την εκπληκτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, οι οποίες αποτελούν προστατευόμενους υδροβιότοπους και συγκαταλέγονται στο δίκτυο NATURA. Η βοιδοκοιλιά είναι μια πανέμορφη παραλία η οποία απέχει από την Πύλο μόλις 10 χιλιόμετρα. Καλύπτετε εν μέρη από έναν βράχο στην κορυφή του οποίου είναι το Παλαιόκαστρο. Πίσω από την παραλία της βοϊδοκοιλιάς, βρίσκεται η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβα. Υπάρχουν πολύ αξιόλογες παραλίες που μπορεί να επισκεφθεί κανείς και να τις θαυμάσει αλλά η πιο μεγάλη σε έκταση είναι η χρυσή Ακτή – Ντιβάρι, που έχει θέα το νησάκι Σφακτηρία. Η καρέτα καρέτα, αναπαράγετε, στην παραλία Καλό Νερό και όλα αυτά πολύ κοντά στο φαράγγι και στους καταρράκτες του ποταμού «Νέδα». Μια υπέροχη παραλία ο Λαγκούβαρδος λίγο πιο βόρεια για κολύμπι και στο κοντινό ψαροχώρι Μαραθόπολη για καλό ψάρι. Στην άλλη πλευρά αλλά αρκετά κοντά στο οινοποιείο μας βρίσκονται η Μεθώνη, η Κορώνη και η Φοινικούντα. Μεσαιωνικά κάστρα και ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά περικυκλωμένη από αμπελώνες και ελαιώνες. Ένας υπέροχος κοντινός προορισμός είναι και το Πολυλίμνιο. Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με 15 λίμνες και καταρράκτες που αξίζει να εξερευνήσει κανείς περπατώντας. Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω βρίσκεται η Χριστιανούπολη, ένα χωριό στο οποίο από τον 11ο αιώνα διασώζεται ένα υπέροχο βυζαντινό μνημείο, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οργανώστε μαζί μας την εκδήλωση σας. Στους χώρους του οινοποιείου μπορούν να πραγματοποιηθούν όλων των ειδών οι εκδηλώσεις όπως συνέδρια, γάμοι και parties. Δηλώστε μας εδώ το ενδιαφέρον σας για κάποια εκδήλωση ή αλλιώς καλέστε μας για να το προγραμματίσουμε μαζί.