Με ανοιχτές πόρτες για πρώτη φορά το οινοποιείο «Νέστωρ»!

Ενημέρωση 06/06/2017

Πολλοί φίλοι του κρασιού και του οινοποιείου «Νέστωρ» πέρασαν τις «Ανοιχτές Πόρτες» του, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου.

Για το οινοποιείο «Νέστωρ» ήταν ουσιαστικά η πρώτη χρονιά που συμμετείχε στην διοργάνωση αυτή, μετά την πρόσφατη ανακαίνιση των χώρων του. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή ακόμα και την Κυριακή που ο καιρός ήταν βροχερός.

Ανοιχτές πόρτες στο οινοποιείο Νέστωρ

Μας επισκέφθηκαν οινόφιλοι από όλο τον νομό Μεσσηνίας, μέρος του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς επίσης και ξένοι παραθεριστές από τη γύρω περιοχή. Συγκινητική ήταν και η παρουσία πολλών συνεργατών αμπελουργών που ήρθαν να δοκιμάσουν στο ποτήρι τη δουλειά τους!

Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής

Το προσωπικό του οινοποιείου πραγματοποιούσε συνεχώς ξεναγήσεις, φέρνοντας τον κόσμο κοντά στους χώρους παραγωγής και γνωρίζοντας τους τις διαδικασίες και τα στάδια της οινοποίησης και της απόσταξης. Οι επισκέπτες είχαν της ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα προϊόντα του οινοποιείου με πρωταγωνιστή το τσίπουρο Avarino που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Πειραματικά βαρέλια

Φυσικά, δεν έλλειψαν οι εκπλήξεις, αφού κατά την ξενάγηση στο κελάρι με τα βαρέλια, ο Σπύρος Λαφαζάνης άνοιξε δύο πειραματικά του βαρέλια! Ένα με παλαιωμένο Chardonnay και ένα με παλαιωμένο Merlot, θέλοντας, ανάλογα με τις αντιδράσεις του κόσμου, να αποφασίσει αν είναι έτοιμα να εμφιαλωθούν.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας επισκέφθηκαν!

Με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον για οινικό τουρισμό στον νομό Μεσσηνίας, το οινοποιείο μας κατά τη θερινή περίοδο θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις παρακάτω ώρες και μέρες:

Δευτέρα έως Σάββατο: 9:00 – 15:00 (όλες τις υπόλοιπες ώρες κατόπιν ραντεβού)
Κυριακή: Κατόπιν ραντεβού