Γιορτάζουμε το ροζέ!
Η παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους ροζέ οίνους έφτασε και το Avarino μας γιορτάζει!
Λίγα λόγια για την ιστορία: Η επέτειος του ροζέ κρασιού προτάθηκε από τον οίκο Bodvár στην Σουηδία και εγκρίθηκε, από τον καταχωρητή του ημερολογίου της παγκόσμιας ημέρας, τον Οκτώβριο του 2014. Η εταιρεία αυτή ειδικεύεται στους ροζέ οίνους και στόχος της ήταν να ευαισθητοποιήσει και να “χαρίσει” στους λάτρεις των ροζέ κρασιών μια ημέρα γιορτής!
Γιορτάστε λοιπόν και εσείς, ανοίγοντας ένα μπουκάλι ροζέ Avarino από το Οινοποιείο «Νέστωρ»! Αν βρίσκεστε σε διακοπές, απολαύστε το κοντά στην θάλασσα, συνοδευόμενο από ελαφριά πιάτα, όπως ψάρια, ψητό κοτόπουλο με λαχανικά, αλλαντικά και σαλάτες.
Το Avarino είναι ένα ξηρό κρασί που φτιάχνεται από Ροδίτη, Grenache Rouge και Φιλέρι, ποικιλίες σταφυλιού της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Τα αμπέλια βρίσκονται συνήθως σε υψόμετρο 350μ. Στο οινοποιείο όλες οι ποικιλίες ζυμώνουν μαζί, σε χαμηλή θερμοκρασία και δίνουν ένα ροζέ κρασί που ο αλκοολικός του βαθμός δεν ξεπερνά το 11,5%vol. Το Avarino έχει χρώμα και άρωμα από τριαντάφυλλο και η αρωματική του παλέτα συμπληρώνετε με φράουλα, ενώ διαθέτει πλούσιο σώμα και ισορροπημένη γεύση.